Aarhus 1900 Stafetten

                          

Praktiske oplysninger

Dato: 22. maj

Løbsstart: kl. 11.00

Pris:
10km herre/dame: DKK 150,- 
3x10km åben klasse: DKK 450,-

Sted: Gåsehaven, Ørneredevej i Marselisskoven

Parkering: Ved Hørhaven

 

Løb med hjertet - luft i lungerne

Søndag den 22. maj 2016

Kom og vær med til 1900 Stafetten, som i år afvikles i en fornyet udgave i samarbejde med Cystisk Fibrose Foreningen. Stafetten er en tilbagevendende løbebegivenhed blandt Århusianske løbere. Igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe et fantastisk stafetløb og en dejlig lørdag i Skovene syd for Århus med mål i Gåsehaven. Måske din far eller bedstefar var med til det første løb i 1975. Kan du matche hans tid i de gamle løbesko......

IMG 25351900 Stafetten er på alle måder et usædvanligt løb. Marselisborg Skovene er smukke i det tidlige forår. Det er hyggeligt at være sammen med holdkammerater før og efter løbet. Og så er det et udfordrende løb, hvor man skal tænke sig om, mens man er ude på den ti kilometer lange rute gennem Skåde Skov, Storskoven og Strandskoven, så man gemmer kræfter til den næste bakke og opløbet i Gåsehaven, hvor heppende holdkammerater venter.

Fra arrangørerne lyder opfordringen, at man kan sagtens kan deltage, selv om man ikke er nogen rutineret løber. Blot skal man være indstillet på en søndag med sved, høj puls og hyggeligt samvær.

Der er hold indenfor:

3 x 10 km

og

Individuel 10 km.

Så det er et stafetløb, hvor alle kan deltage, uanset alder og form,” siger Mogens Borger Pedersen, arrangør og erfaren deltager i 1900 Stafetten.

Ifølge arrangørerne appellerer 1900 Stafetten både til løbeklubber, familier og arbejdspladser.

Det er i år 41. gang, at Marselisborg skovene lægger forårsflotte rammer til 1900 Stafetten. Siden 1975 er motionsløb blevet en folkesport og derfor håber vi at ekstra mange vil deltage i vores forårsløb i Marselisborg skovene med start ved gåsehaven og DCU-Camping Blommehaven", siger Mogens Borger Pedersen, arrangør og erfaren stafet-løber.
"Det er et hyggeligt løb med fine omklædnings og badefaciliteter, Du kan få en sanwich og en kop kaffe efter løbet i cafeen, eller kigge på nye sko og løbetøj hos Løberen som har en butik på stedet. Mange kommer igen år efter år. -  Danmarks smukkeste stafetløb", slutter han.

 

Se billeder fra løbet de tidligere år hos Fotograf Steffen Christensen 

http://galleri.snc-foto.dk/#!home

 

FREMHÆVEDE CITATER:

”Efter min tur i bakkerne er jeg som regel svedig, træt og glad. Glad, for det er en stor naturoplevelse også. Smukkere rute end 1900 Stafetten i Marselisborg Skovene, hvor træerne på denne forårssøndag er lige ved at springe ud, og hvor man løber i et så varieret terræn med skov, strand og bakker, er altså svær at fremskaffe.”

Michael, 43 år, deltager i 1900 Stafetten

”Kommer man godt igennem den første del af ruten, kan man virkelig få et kick på den sidste kilometer, hvor der er masser af publikum og holdkammerater, der hepper. Og så er det gode ved løbet også det sociale, hvor folk slår telt op og tilbringer en dag sammen i bakkerne ved Gåsehaven.”

Eggert, 51 år, deltager i 1900 StafettenIMG 2736

”Det er en ret hård tur, specielt den første kilometer, hvor det går opad. Men hvis man bare er i rimelig form, kan man sagtens gennemføre. Og så er det altså en helt, helt særlig fornemmelse at løbe sammen med sine kolleger. Dels er det en utrolig hyggelig dag, og vejret er som regel godt. Dels giver det et godt fællesskab på arbejdspladsen før og efter løbet.”

Anna, 27 år, deltager i 1900 Staffen

”Jeg troede, at det kun var et løb for de rigtig gode løbere. Men sidste år, hvor jeg var med for første gang, fandt jeg ud af, at man sagtens kan deltage, selv om man ikke er i supergod form. Det er dog alligevel svært at lade være med at konkurrere med de andre deltagere og med holdkammeraterne. I år skal jeg i hvert fald løbe hurtigere, end jeg gjorde i 2008.”

Trine, 38 år, deltager i 1900 Stafetten

”1900 Stafetten? Ja, min far lokkede mig med sidste år. Da jeg havde løbet to kilometer, var jeg ved at vende om. Men jeg gennemførte, og bagefter følte jeg mig altså rigtig sej.”

Amalie, 17 år, deltager i 1900 Stafetten