HVAD ER ATLETIK?

Atletik handler om at kaste langt, løbe hurtigt og springe langt og højt. Det gælder, om så man lige er startet til atletik som 6-årig, eller man er på vej til OL - og i Aarhus 1900 Atletik og Løb har vi tilbud til enhver!

Vi tror på, at en alsidig kropsforståelse er fundamentet for et sundt liv, og vi går op i at hjælpe vores medlemmer med at få en bred og mangeartet bevægelsesbaggrund. 

Vores træningstilbud starter det år, hvor man fylder seks år, og har ikke nogen øvre aldersgrænse, så vi har en plads til dig uanset alder og ambitionsniveau.

 

Tilmeld dig her!

START TIL UNGDOMSATLETIK

Når du er mellem 6 og 15 år, dyrker du ungdomsatletik. Her lærer du at bruge din krop alsidigt, at konkurrere til atletikstævner og at træne hårdt med dine holdkammerater - mens I har det sjovt. Du betaler for et kvartal ad gangen og kontingentet starter på 115,- per måned.

6-9 år

Det år du fylder seks, kan du starte til atletik én gang om ugen. Her har vi fokus på de basale kropslige kompetencer og at træne en masse forskellige bevægelser gennem leg.

Træningstidspunkt: torsdag fra 16-17.15

Tilmeld dig her

10-11 år

Når du fylder 10 år, rykker du op i 10-11-årsgruppen. Her er der stadig fokus på den alsidige kropslige udvikling og den legende tilgang til bevægelselæring. I den her gruppe stiger træningsmængden, og der begynder at være mere fokus på udvikling af mere atletikspecifikke kompetencer

Træningstidspunkter: tirsdag fra 16-17.15 og torsdag fra 16-17.15.

Tilmeld dig her

12-13 år

I 12-13-årsgruppen drejer fokus mere og mere over mod opbygning af atletikdisciplinspecifikke kompetencer. Her lærer du, hvordan du skal sætte foden i jorden for at løbe hurtigst muligt, hvordan din arm skal være, når du skal støde en kugle langt ud, og hvordan du svajer over overliggeren i højdespring. Du begynder også at kunne deltage i større stævner som for eksempel Vestdanske mesterskaber.

Træningstidspunkter: mandag fra 16-17.30, torsdag fra 17.15-18.45 og lørdag fra 9.30-11.00.

Tilmeld dig her

14-15 år

Fra du er 14 år, begynder du for alvor at vælge, hvilke discipliner du synes der er sjovest, og som du vil specialisere dig i. Du kan nu også deltage i de danske mesterskaber for ungdom, og træningen bliver mere tilrettelagt frem mod disse stævner. Det er også i den her gruppe, at du har mulighed for at søge ind på ESAA. På samme tid er det sociale aspekt stadig i højsædet, og der er også plads til helt nye i atletik - vi hjælper dig hurtigt i gang.

Træningstidspunkter: mandag fra 16-17.30, tirsdag fra 17.15-18.45 torsdag fra 17.15-18.45 og lørdag fra 9.30-11.00.

Tilmeld dig her