Dyrk Atletik i Aarhus 1900 Atletik og Løb

Hvad er atletik?

I Aarhus 1900 dækker vores 12-15 seniortrænere alle atletikkens discipliner på både bane og landevej/cross. Vi træner sammen og konkurrerer både individuelt og på klubhold.

Atletikkens disciplin-områder er: Sprint, spring, kast, mangekamp og mellem/langdistanceløb. Det sidste dækker over alt fra 800 m til maraton og cross-løb.

Atletik for børn og unge kan du læse meget mere om under fanebladet Ungdom.

Hvem er vi?

Atletikafdelingen i Aarhus 1900 AL har en lang og stærk historie helt tilbage fra grundlæggelsen af klubben. Atletikafdelingen, som vi kender den i dag, tog form i 1980’erne og har gennem tiden fostret mange store og internationale atleter, som har repræsenteret Danmark ved en lang række internationale mesterskaber og olympiske lege. Det er en lang liste af fantastiske atleter – du finder nogle af dem, der nåede allerlængst, på Wall of Fame i Aarhus Atletik- og Løbeakademi. 

Baggrunden for alle de aktiviteter, vi i dag har i atletikafdelingen, er vores fælles værdigrundlag. 

Værdigrundlaget vil du støde på i mange sammenhænge, idet det er en aktiv del af vores hverdag. Allertydeligst er det måske på væggen i Aarhus Atletik- og Løbeakademi: Her hænger tre store plancher som hver især repræsenterer én af vores tre grundværdier: Engagement, Kvalitet og Mangfoldighed.

De tre værdier betyder rigtig meget for os, og vi har lagt et stort arbejde i at give ordene konkret indhold, som vi bestræber os på at udføre i praksis.

Engagement:

Klub- og træningsmiljøet er præget af passion, innovation og glæde.

        Note: dristighed. Vi tør gå i gang med nye og måske hidtil uprøvede projekter, tanker og ideer. Det er stærkt at turde satse. Og det er okay at ”fejle” både som aktiv, træner og leder.

Vi hjælper hinanden og er opmærksomme på hinanden.

        Note: tryghed.

Vi møder hinanden med nærvær og gensidig respekt.

        Note: tillid. Vi har tillid til hinandens gode intentioner og positive vilje.

Kvalitet: Klubbens beslutninger er et resultat af en proces, hvor erfaringer og faglig viden er inddraget. Der er et langsigtet perspektiv med de aktiviteter, som sættes i gang. Der er atletikfaglig retning i træningen fra børnetræning til eliteniveau.

Mangfoldighed: Vi anerkender og bakker op om udøvere på alle ambitionsniveauer. Vi værdsætter enhver indsats, der fremmer klub- og træningsmiljø. Vi rummer stor forskellighed og forventer hensyntagen og god tone.

Værdierne betyder, at vi gerne vil kunne tilbyde træning præget af kvalitet både til børn, unge, seniorer og eliteatleter. Det er en del af vores kultur, at den atletikfaglige retning er tydelig og tilrettelagt således, at vi bevæger os fra grundmotorisk træning hos de yngste til gradvis specialisering i ungdomsgrupperne og til egentlig disciplinspecifik træning hos de ældste juniorer og hos seniorerne (ATK).

ATK står for Aldersrelateret Trænings Koncept. Det handler om en langsigtet tilgang til træning, som er samstemt med Team Danmark og Dansk Atletik Forbund.

1900-kulturen for vores ungdomsarbejde kan du se en smagsprøve af herunder (se også vi via linket her). 

Atletikafdelingen i Aarhus 1900 AL har foruden Dansk Atletik Forbund (DAF) og Team Danmark et etableret samarbejde med Eliteidræt Aarhus, Elite Sport Akademi Aarhus, Aarhus Kommune ved Sport og Fritid samt Magistraten Børn og Unge og Idrætssamvirket Aarhus.

Atletikafdelingen i Aarhus 1900 AL driver i samarbejde med DAF Elite Kraft Center Vest og i samarbejde med DAF og de øvrige Aarhus atletikklubber DTU Talentcenter Aarhus.

Find mere information om atletikafdelingen og kontaktoplysninger her under menuen Atletik og nærmere oplysninger om ungdomsafdelingen under menuen Ungdom.