Paraatletik

Para-atletik i Aarhus 1900 Atletik og Løb – elite og bredde

Dato: 23.03.2021, justeret 02.08.2023


Baggrund og rammesætning

Aarhus 1900 AL vil gerne være et attraktivt idrætsmiljø, der udvikler og støtter atleter med fysiske handicap (para-atleter). Dette gælder for såvel topatleter som øvrige atleter på nationalt eller lokalt niveau og ungdoms- og junioratleter. Atleter med lettere bogstavdiagnoser er naturligvis også velkomne.

Para-atletikken i Aarhus 1900 AL varetages af Para-atletikudvalget (PAU) med reference til Atletikudvalget (AU).

Para-atletikken tilbydes aktuelt som:

  • Trænings- og konkurrencetilbud for para-atleter, der kan indgå i de normale træningsgrupper. Det vil komme an på en konkret individuel vurdering.
  • For framerunning, se næste afsnit.
  • Øvrige para-atleter: Kontakt Peter Fischer (PAU) for en dialog om muligheder og tilbud
Specielt for framerunning under Parasport Danmark

Framerunning er i udgangspunktet mere pladskrævende for den enkelte atlet, hvilket giver nogle udfordringer i forhold til at kunne indgå i de etablerede træningsgrupper.

Træningsmulighederne på Viby Stadion er normalt rigtig gode, hvorimod både Ceres Arena (Stadion) og især Aarhus Atletik- og Løbeakademi (AALA - indendørshallen) er særdeles pressede på kapaciteten, så her vil der reelt være yderst begrænset mulighed for at opfylde behov for fælles træningstider mellem framerunning og øvrige træningsgrupper.

Vi har i samarbejde med Parasport Danmark etableret et særligt tilbud for para-atleter med interesse for framerunning. I den forbindelse har vi tilknyttet Johannes Skak Hansen som træner, herunder som træner for FR-eliten i vest-Danmark med base i Aarhus 1900. Klubben har også fire framerunnere ("løbe-cykler") til låns, hvis du er interesseret i at teste dig i denne disciplin.

Johannes er desuden ansat som landstræner i framerunning under Parasport Danmark.

Kontaktpersoner

Er du interesseret i framerunning eller anden para-atletik? Så forhør dig nærmere om mulighederne hos:

Peter Fischer, Para-atletikudvalget, plethfischer@gmail.com

 


 
Elite-paraatleter og støttemuligheder

Vi tilbyder elite-paraatleter, der konkurrerer i para-atletikkens officielle mesterskabsdiscipliner, at indgå i klubbens støttekoncept med henblik på at sikre en optimal sportslig og konkurrencemæssig udvikling. For alle atleter gælder, at de grundlæggende præmisser i klubbens støttekoncept skal være opfyldt. Yderligere info findes på vores intra (for medlemmer) eller ved henvendelse til 1900bevilling@gmail.com

Atletikudvalget 2021