Mellem- og langdistanceløb

M/L-gruppen er for dig, der ønsker at indgå i et træningsfællesskab, hvor man gerne vil hjælpe hinanden med at blive hurtigere. Gruppen har tilknyttede trænere og er opdelt i grupper, alt efter hvor fokus ligger. Gruppen har en interesse i konkurrenceløb og en ambition om at skubbe egne grænser. I denne gruppe finder man også flere af landets bedste løbere på eliteniveau.

Hvornår foregår træningen?

 • Mandag: styrketræning kl. 17.15
 • Tirsdag: løbetræning kl. 17.15
 • Torsdag: løbetræning kl. 17.15
 • Lørdag: løbetræning kl. 10.00

Derudover er der mulighed for at træne med tirsdag morgen i et fællesskab med elitekraftcentrene fra O-løb og Triathlon. Dertil aftales ofte ture på mellemdagene individuelt mellem løberne.

Hvilke distancer finder man i gruppen?

Hos Mellem/Lang ligger det primære fokus på baneløb startende fra distancen 800 m og opefter. Dog løber flere fra gruppen også gerne landevejsløb som 5 km, 10 km eller halvmaraton. Desuden deltager vi gerne i cross-løbene henover vintersæsonen. Gruppen er ofte fælles af sted til stævner og hjælper hinanden med hep, opvarmning og meget mere.

 

Hvordan foregår træningen?

Træningen tirsdag, torsdag og lørdag er ofte kvalitetspas, dvs. de indeholder en eller anden form for intervaller, alt efter hvornår på sæsonen og hvilke distance man primært har fokus på. 

Træningen starter ud med fælles opvamrning på tværs af hele gruppen, hvorefter der splittes op til de relevante intervalgrupper. Inden intervallerne vil der typisk være lidt bevægelighed, koordinativ træning samt stigningsløb for at klargøre kroppen.

Intervallerne varierer meget - alt efter sæsonen, hvor der feks. om sommeren ofte løbes på løbebanen på stadion (Viby).

Efter intervallerne står den på high-fives og afjog!

Løber du med os?

Følg med i facebook gruppen, hvor vi deler træning, stævner, arrangementer og generel praktisk info.

Gå til Facebook

Rachid: Er selv tidligere sprinter på eliteniveau i Algeriet og Frankrig. Rachid startede som træner i 1992 og har ikke set sig tilbage siden! Rachid har været træner på mellemdistancen siden 2018 og træner også både atletikness og masters i klubben, og han er selv aktiv mastersatlet.

Mathias: Mathias har været træner i 1900AL siden 2017, hvor han startede i ungdomsafdelingen. Han er siden rykket op gennem rækkerne til nu at være junior- og seniortræner for klubbens løbere. Mathias har en kandidat i idræt fra Aarhus Universitet med fokus på netop træning, præstationsoptimering og alt det, der følger med.

Hvad får man som medlem?

Som medlem og løber på Mellem/Lang er man en del af atletik afdelingen, hvilket betyder man får: 

 • Stor tilgængelighed af dygtige trænere
 • Et bredt tilbud om træning
 • Dækkede stævnegebyrer
 • Adgang til støttekonceptet, alt efter niveau
 • Adgang til styrke- og cardiofaciliteter i Aarhus Atletik- og Løbeakademi
 • Lang række af klubaktiviteter
 • adgang til klubbens sundhedstab
 • adgang til et unikt fællesskab omkring løb!

Man er velkommen tila t komme til træning og være med et par gange og tjekke det ud inden man melder sig ind - kontakt blot Mathias ovenfor og lav en aftale!

Få adgang til styrketræning og cardio faciliteter

Som medlem kan du bestille en nøglebrik, som giver dig fuld adgang til Akademiet og alle faciliteterne i huset. Det er en fast del af dit kontingent og medlemskab, og det koster altså ikke andet end et mindre depositum for selve brikken. Det får du naturligvis igen, såfremt du ønsker at tilbagelevere din brik.

Instruktion i adgangen udleveres sammen med brikken, når denne kan afhentes. Følg linket til højre for at bestille en brik, og se mere info om de muligheder, den giver dig i dagligdagen.