Retningslinjer for Corona i Aarhus 1900 Atletik og Løb

På denne side finder du de gældende retningslinjer for træning og funktioner i Aarhus 1900 Atletik og Løb.

Denne side er opdateret d. 23/11-2020.

Retningslinjer relateret til Aarhus Atletik- og Løbeakademi

Aarhus Atletik- og Løbeakademi er åbent. Dette er naturligvis underlagt de retningslinjer som er formuleret af myndighederne, DIF samt Dansk Atletik. Herunder finder du en gennemgang af åbningen og de tiltag der gør sig gældende.

Hvilke faciliteter er der adgang til?

 • Foyer 1 og de to toiletter
 • Omklædningsrum til Mænd og Kvinder – Saunaerne forbliver lukket – Max 10 pers.
 • Cafe Klubhuset og automat vil være tilgængelig – fællesspisning er på pause fra uge 44. - Max 10 pers. i lokalet
 • Styrkelokalet åbner for medlemmer med gyldig adgangsbrik. – det åbne tidsrum (mandag, onsdag, lørdag) er midlertidigt suspenderet så længe forsamlingsforbuddet lyder på 10 personer. Der skal bookes en plads, dette gøres her.
 • Kredsløbslokalet åbner for medlemmer med gyldig adgangsbrik – det åbne tidsrum (mandag, onsdag, lørdag) er midlertidigt suspenderet så længe forsamlingsforbuddet lyder på 10 personer. Der skal bookes en plads, dette gøres her.
 • Foyer 2 og de to store toiletter – Max 5 pers.
 • Møderum 1, 2, 3 og 4 - vær opmærksom på max antal personer.
 • Administrationen

Det vil sige at atletikhallen, multisalen og saunaerne ikke vil være åben for offentlig adgang.

Hvilke retningslinjer gælder?

Der vil være håndsprit fordelt rundt i hele Akademiet, som man opfordres til at benytte for at holde hygiejnen i top. Ydermere fordeles spritservietter og forstøvere til overfladerengøring.

Akademiet er underlagt reglerne omkring kvm2 pr. person – 2 kvm2 ved stillesiddende/stående aktivitet, 4kvm2 ved stående og dynamisk aktivitet. På baggrund af dette vil der ved ALLE åbne lokaler være et MAX på hvor mange personer der må opholde sig i lokalet. Dette er tydeligt skiltet ved alle indgange.

De lokaler, hvor man ikke udefra kan vurdere antal, vil være udstyret med en tæller, der viser hvor mange der er i lokalet inden man går ind. Man skal huske at notere når man går ind i et sådan lokale og notere når man forlader det igen.

 

Hvad skal vi gøre som bruger?

Alle brugerne skal gøre sit for at efterleve de tiltag vi gør i akademiet – det vil sige overholde lokalernes maksimum, brug de hygiejnemidler vi sætter frem og tag hensyn til de andre brugere.

Dertil gælder de generelle retningslinjer naturligvis også i dette tilfælde:

 • Har du symptomer? – Bliv hjemme
 • Host i armen – ikke i hånden eller på andre
 • Vask/sprit hænder jævnligt – hellere én gang for meget, end én gang for lidt
 • Hold afstand til hinanden – både i og udenfor træning
 • Vær opmærksom på rengøring – tør f.eks. styrkemaskiner af efter brug
 • Undgå direkte kontakt – f.eks. håndtryk

Mundbind

Efter de nye retningslinjer gælder det fra d. 28/10 at der skal børes mundbind i offentlige rum - dette omfatter også Akademiet. Når du ankommer til akademiet skal du bære mundbind i det du går ind af hoveddøren til foyer 1 og 2.

Mundbind må tages af i omklædning, samt i styrke- og cardiofaciliteterne under aktivitet. I klublokalet bæres mundbind når man er stående, mens man må tage dette af, når man sidder ned. På balkonen ind mod hallen bæres ligeledes mundbind.

Henvendelse i sekretariatet foregår også med mundbind. Grundet de nye retningslinjer vil sekretariatet have øget mængde af hjemmearbejde.

BEMÆRK: Dørhåndtaget til bygningen bliver inaktivt 30 min før lukketid. Der er således kun adgang de sidste 30 min med en gyldig adgangsbrik. Adgang udenfor åbningstiden er, efter særlig aftale, mulig for medlemmer af Aarhus 1900 Atletik og Løb.

 

Retningslinjer for træning

Løbetræning - Det gælder at:

 • man ikke må samles flere end 10 personer pr. Løbegruppe og at der skal være mindst 2 meter afstand mellem løbegrupperne.
 • man skal holde en afstand på 1 meter til andre personer, og 2 meter når der løbes.  Afstanden gælder også til  forbipasserende.
 • Ophold i indgangshallen og foran er ikke tilladt. Ved passage herigennem skal der anvendes mundbind jvf. retningslinjer.
 • Det antages at ingen træningshold har over 10 deltagere.
 • Der er tilmeldingskrav til holdene. Tilmelding til træning kan ske på hjemmesiden i fælles træningskalender eller efter aftale med trænerne på de forskellige hold. 
 • Holdene selv vælger tidspunkt og startsted.
 • Medbring egen væske.Drik ikke vand af offentlige vandhaner.
 • Holdene opfordres til at træne på forskellige dage/tidspunkter og steder. Foran Akademiet er 9 Zoner, hvor hold af 10 personer kan mødes, med 2 meter mellem hver.
 • Der må kun løbes i flok med 2 meters afstand imellem hver, ved lav-medium intensitet. Ved højere intensitet tilrettelægges træning så afstanden øges væsentligt.eks. op ad bakker, intervaller og tempoløb.
 • Udvis ekstra hensyn når holdet passerer gående og lign.Sørg for der er plads, ved at træne på åbne steder, brede stier osv.
 • Træner/tovholder tilser at retningslinjer overholdes,så alle er trygge ved at træningen kan foregå sikkert og ansvarligt.

 

Børne- og Ungdomstræning

Det gælder at man gerne må samles op til 50 personer, så længe der er tale om aktive under 21 år. Det betyder at træningen kan gennemføres.

Hallen er opdelt i zoner, hvor der må være op til 50 personer i hver zone – såfremt disse er under 21 år. Træner og aktive skal holde sig i deres ”egen zone” hele træningen.

Da omklædningskapaciteten er presset anbefaler vi man klæder om hjemmefra, hvis dette er muligt.

Forældre må opholde sig på balkonen på de opstillede stole. Disse må ikke flyttes fra de markede krydser på gulvet. Klubhuset er åbent, men der må maks være 10 personer. Kaffe automaten er tændt.

Kontakt Jane Lindved, Lasse Aackmann eller Alexander Bertelsen hvis der er tvivlsspørgsmål i forbindelse med børne- og ungdomstræning

Senior- og Elitetræning

Senior/elitetræningen gennemføres med det gældende forsamlingsforbud på 10. Det giver visse praktiske udfordringer - et puslespil som Lars Nielsen, Mikkel Larsen og de øvrige seniortrænere arbejder med. Her gælder hallens zoneopdeling, samt booking af styrke- og cardiofaciliteter naturligvis også.

 

Andre træningstilbud

Yoga kører videre med hold begrænset til 10 personer. Tilmelding foregår via facebook efter "først-til-mølle" princippet.

Bevægelse i det fri fortsætter med hold af maksimalt 10 deltagere. De generelle retningslinjer overholdes naturligvis – afstand, hygiejne osv.

Woman Work-Out fortsætter også, men begrænses til hold af ti personer. Træningen foregår typisk foran hallen i en af de opsatte zoner. De generelle retningslinjer overholdes naturligvis – afstand, hygiejne osv.

 

Er der tvivl eller spørgsmål til retningslinjer, træningsstrukturen eller andet - kontakt kontoret via info@1900al.dk.