Salling Fondene donerer 10 mio. kr. til udbygning af Marselisborghallen

2. juni 2016 13:30 , af Anders G. Christensen

MHAarhus 1900 Atletik/Motion har med stor glæde modtaget en donation på 10 mio. kr. fra Købmand Herman Sallings Fond til udbygning af Marselisborghallen. Donationen giver mulighed for at skabe en tidssvarende hal og et unikt center for bevægelse med fokus på den grundlæggende motorik, der understøtter alle idrætsgrene. 

Marselisborghallen fremstår i dag som en lukket og utidssvarende hal kendt af mange aarhusianere fra koncerter og eksamener op gennem tresserne, halvfjerdserne og firserne og i de sidste mange år for atletik og udgangspunkt for flere hundrede motionister på vej til træning. Med donationen er Salling Fondene med til at realisere skabelsen af en ny og levende Marselisborghal i hjertet af et helt særligt aarhusiansk område. Et område præget af mennesker i bevægelse.

Omkranset af Tivoli Friheden, Havreballe Skov, Atletion, Ceres Park & Arena, Cykelbanen, Væddeløbsbanen og Stadionsøerne bliver hallen fremover det pulserende centrum, der skaber sammenhæng og liv døgnet rundt, året rundt. ”Det er en stor glæde for mig, at vi hos Salling Fondene kan være med til at skabe et center, som styrker kulturlivet i Aarhus ved at inspirere til bevægelse, samvær, motion og sundhed,” siger Karin Salling, næstformand i bestyrelsen for Købmand Herman Sallings Fond.  

Det er en helt fantastisk nyhed. Det glæder mig, at en af vores populære og meget brugte faciliteter med hjælp fra Salling Fondene får et tiltrængt løft. Det er en donation, der vil gavne både bredden og eliten, men frem for alt vil det styrke aarhusiansk idræt, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad. 

Med donationen kan Aarhus 1900 Atletik/Motion virkeliggøre sin vision om at skabe et unikt center for bevægelse. ”Det er en drøm, der går i opfyldelse. Nu kan vi skabe tidssvarende faciliteter, der danner rammen om et unikt træningsmiljø, hvor der er plads til at udvikle børn og unge, eliteudøvere og motionister. Et sted, hvor alle idrætsgrene er velkomne, og hvor man udveksler erfaringer og viden på tværs, deltager i træning, skadesforebyggelse, forskning, og hvor alle deltager i det sociale liv,” siger formand Henning Andersen. MH 

Vedhæftede filer