1900 Startup

NYHED: Sæsonstart fremover i marts og september.

Næste sæsonstart vil være mandag d. 11. september 2023. 

Tilmeld dig sæsonstart september 2023

Prisen for deltagelse er 495 kr. for nye medlemmer, og det dækker medlemskab af klubben ftrem til starten  af 2004-Q2, dvs. godt et halvt år. Herefter overgår du til normalt kontingent, som er 495 kr. i kvartalet (basismedlemskab). Som medlem af klubben har du ud over alle vores løbehold fri adgang til omklædning med sauna, cardio- og styrketræningsfaciliteter (mod depositum) samt et antal tilskudsløb (startnummer betalt) i løbet af sæsonen.

Giv dig selv en god start 

1900 Startup er klubbens begynderhold. Holdet er niveauopdelt (Hold 1, 2 og 3). Det er et løbende tilbud med sæsonstart 2 gange årligt (marts og september). Ved sæsonstart startes der forfra på træningsprogrammer, og deltagerne inddeles i niveauopdelte grupper. 

Alle med motivation for at lære at løbe eller starte op med løb igen efter en pause kan være med. Du skal dog kunne løbe 2500 meter i behersket tempo med gåpause for hver ca. 350 meter. 

Du kan starte, når du har lyst, men det er selvfølgelig en fordel at starte op ved sæsonstart eller kort tid derefter. Efter hver sæson finder vi ud af, om du er klar til at rykke et niveau op. Er du på øverste niveau (3), er du sikkert klar til at overgå til et af klubbens øvrige løbehold.

  • I vores Startup-fællesskab finder du glæden ved løb og glæden ved, at du kommer i god form og oplever, hvad det betyder for dig personligt.
  • Vi står sammen og støtter hinanden i et fedt løbefællesskab.
  • Vi har fokus på at være en integreret del af løbeafdelingen, og at du kommer til at føle dig som en del af klubben.
Løbetræningen er en vekselvirkning mellem gang og løb med mere og mere løb, som planen skrider frem. Har du interesse for det, tilbyder vi også undervisning i løbeteknik. En god løbeteknik kan hjælpe dig til at undgå overbelastningsaskader og løbe med så lille en anstrengelse som mulig.

Sådan starter du op

  • Vi træner mandag og onsdag med start kl. 18.00. Du kan også løbe om lørdagen kl. 10.00.
  • Vi mødes ved det hvide Velkommen-beachflag foran hallen på Havreballe Skovvej (Aarhus Atletik og Løbeakademi)
  • Du kan bare møde op og spørge efter en Startup-vært. 
  • Du er meget velkommen til at kontakte os i forvejen og lave en aftale om opstart/afprøvning. 

Ønsker du at vente med at starte til næste sæsonstart, kan du udfylde vores sæsonstart-formular. Så vil vi kontakte dig via mail ca. 2 uger før opstart. Du kan også bare møde op ved sæsonstart.

Skriv dig op til sæsonstart

 

Her kan du se, i hvilke måneder vi starter nye hold. Tilmelding til næste forløb sker via link øverst på denne side.

MARTS: 1900 Startup - Sæsonstart FORÅR  

SEPTEMBER :  1900 Startup - Sæsonstart EFTERÅR

Begyndertræning i 3 niveauer

Vi træner på 3 hold, på hver sit niveau. Tempoet er meget moderat og nogenlunde ens på de 3 hold, ca. 7:30-8:00 min/km. Forskellen på hvert niveau ligger først og fremmest i hvor langt der løbes imellem hver gå-pause (løbepas af gangen) og hvor lang en distance der løbes/gåes ialt. Over tid øges først distancen og og senere længden på løbepas gradvist. Distancen øges ca. med 250 meter om ugen.

Ved sæsonstart startes der ud på følgende niveauer:

Niveau Distance Løbepas af gangen Tid ialt
1 2500 m 300-400 m ca. 25 min
2 4000 m ca. 500 m ca. 32-35 min
3 Ikke programsat Efter behov ca. 60 min

I slutningen af sæsonen løber niveau 1 en distance på 5-6 km med gå-pause for hver ca. 500 meter, og dermed er løberne klar til minumum niveau 2. Tilsvarende kommer niveau 2 op at løbe 6-7 km med gå-puser for hver ca. 8-900 meter. Hold 3 består af løbere som er klar til at overgå til et af klubbens øvrige løbehold.

1900 Startup facebookgruppe

Gruppen er privat for medlemmer af 1900 Startup