1900 Startup

Startup er 1900's nye løbeskole

1900 Startup er klubbens begynderhold. Holdet er niveauopdelt (Niv1, 3, og 3) og erstatter det tidligere "Løbeskolen". Det er et løbende tilbud med sæsonstart 2 gange årligt (marts og august) Ved sæsonstart startes der forfra på træningsprogrammer og deltagerne inddeles i niveauopdelte grupper.

Alle med motivation for at lære at løbe, eller starte op med løb igen efter en pause, kan være med. Du kan starte når du har lyst, men det er selvfølgelig en fordel at starte op inden eller ved sæsonstart. Efter hver sæson finder vi ud af om du er klar til at rykke et niveau op. Er du på øverste niveau, er du sikkert klar til at overgå til et af klubbens øvrige løbehold.

  • I vores Startup fællesskab finder du glæden ved løb og glæden ved at du kommer i god form og oplever hvad det betyder for dig personligt.
  • Vi står sammen og hjælper hinanden.
  • Vi har fokus på at være en integreret del af løbeafdelingen, og at du kommer til at føle dig som en del af klubben.

Løbetræningen er en vekselvirkning mellem gang og løb, med mere og mere løb som planen skrider frem. Har du interesse for det, tilbyder vi også undervisning i løbeteknik. En god løbeteknik kan hjælpe dig til at undgå overbelastningsaskader og løbe med så lille en anstrengelse som mulig.

Træning under Corona krisen

Alle vores normale procedurer beskskrevet her på siden, er sat ud af kraft indtil videre pga. Corona. Vi træner på små hold på maks. 8 pers + træner. For at deltage i træningen skal man følge vores retningslinjer, det vil bl. a. sige at man skal tilmelde sig den enkelte træning for at møde op og deltage. Tilmelding sker i Startup træningskalender her på siden, eller i Fælles Træningskalender. Vi træner fortsat på 3 niveauer (Niv1, Niv2 og Niv3), hvor Niv3 er de mest øvede. Om mandagen tilbydes 2 hold af 8 personer på hvert niveau, og om onsdagen tilbydes et hold på hvert niveau. Er du ikke medlem, og vil gerne med, så kontakt os for en aftale. Så booker vi en plads til dig.
Vi tager vores retningslinjer meget seriøst, og forventer at alle der deltager i træningen gør deres yderste, for at vi kan holde afstand - sammen.

Sådan starter du op

  • Vi træner mandag og onsdag med start kl. 18:00.
  • Vi mødes ved "Velkommen" beachflag foran Aarhus Atletik og Løbeakademi (Marselisborghallen) på Havreballe Skovvej.
  • Du kan bare møde op og spørge efter en Startup vært.
  • Du er meget velkommen til at kontakte os i forvejen og lave en aftale om opstart/afprøvning.
  Ønsker du at vente med at starte til næste sæsonstart, kan du udfylde vores sæsonstart-formular. Så vil vi kontakte dig via mail ca. 2 uger før opstart.

 

Skriv dig op til sæsonstart

Forårssæson 2020:
Kick - Din løbestart med 1900 Startup

I Aarhus 1900 AL har vi medvirket til at udvikle og tilbyde løbetræning for begyndere i samarbejde med DGI, "Bevæg dig for livet" og flere østjydske løbeklubber. Vi kalder det "Kick - Din løbestart". Vi er med når "Kick - Din løbestart" igen starter op til marts 2020, hvor vores forårssæsonen 2020 bliver en del af forløbet. Læs mere om Kick - din løbestart med Aarhus 1900.

Tilmelding til 1900 Startup

Du skal selvfølgelig være medlem af klubben for at være med på holdet. For at gøre det nemt for dig, kan du indmelde dig herunder, ved at klikke på knappen og udfylde formular og betalingskort oplysninger. Kontingentet er pt. 350kr./kvartal. Hvis du er pensionist er prisen 250 kr./kvartal.

OBS: Primo 2020 kan du med fordel tilmelde dig via vores "Kick - din løbestart" kampagene, hvor du får medlemskab og begyndertræning frem til årsskiftet for 499 kr.  Læs mere om Kick - din løbestart med Aarhus 1900

 

Tilmeld dig her hvis du er under 65 år - Senior Motion

Tilmeld dig her hvis du er mindst 65 år - Pensionist

Nuværende træning for hvert niveau

Forskellen på hvert niveau ligger først og fremmest i hvor langt der løbes imellem hver gå-pause (løbepas af gangen) og hvor lang en distance der løbes/gåes ialt. Over tid øges distancen og længden på løbepas gradvist, til alle holdene kan løbe 5 km uden pause eller mere. Her kan du se status for de enkelte hold (niveauer), som det ser ud lige nu (maj 2020)

Niveau Distance Løbepas af gangen Tid ialt
1 3300 m 300-400 m 25 -27 min. 
2 4000 m ca. 500 m 32-35 min
3 6000 m 800 m ca. 50 min

1900 Startup facebookgruppe

Gruppen er privat for medlemmer af 1900 Startup