1900 Startup

1900 Startup har sæsonstart mandag d. 9. august 2021.

Er du førstegangsmedlem, kan du tilmelde dig 1900 Startup træning resten af året for 420 kr.

Tilmeld dig 1900 Startup sæsonstart her

Startup er 1900's løbeskole

1900 Startup er klubbens begynderhold. Holdet er niveauopdelt (Hold 1, 3, og 3) og erstatter det tidligere "Løbeskolen". Det er et løbende tilbud med sæsonstart 2 gange årligt (marts og august) Ved sæsonstart startes der forfra på træningsprogrammer og deltagerne inddeles i niveauopdelte grupper. Umiddelbart efter nytår starter vi et forløb vi kalder "TYVSTART", hvor du kan "snyde" lidt og blive godt forberedt til sæsonstarten i marts/april. (TYVSTART aflyst i 2021 pga. Covid-19)

Alle med motivation for at lære at løbe, eller starte op med løb igen efter en pause, kan være med. Du kan starte når du har lyst, men det er selvfølgelig en fordel at starte op inden eller ved sæsonstart. Efter hver sæson finder vi ud af om du er klar til at rykke et niveau op. Er du på øverste niveau, er du sikkert klar til at overgå til et af klubbens øvrige løbehold.

  • I vores Startup fællesskab finder du glæden ved løb og glæden ved at du kommer i god form og oplever hvad det betyder for dig personligt.
  • Vi står sammen og støtter hinanden. Vores favorit løbecitat er : "Great is the victory, but the friendship of all is greater."
  • Vi har fokus på at være en integreret del af løbeafdelingen, og at du kommer til at føle dig som en del af klubben.

Løbetræningen er en vekselvirkning mellem gang og løb, med mere og mere løb som planen skrider frem. Har du interesse for det, tilbyder vi også undervisning i løbeteknik. En god løbeteknik kan hjælpe dig til at undgå overbelastningsaskader og løbe med så lille en anstrengelse som mulig.

Sådan starter du op

  • Vi træner mandag og onsdag med start kl. 18:00.
  • Vi mødes foran hallen på Havreballe Skovvej  ved det hvide Velkommen beachflag (Aarhus Atletik og Løbeakedemi)
  • Du kan bare møde op og spørge efter en Startup vært. 
  • Du er meget velkommen til at kontakte os i forvejen og lave en aftale om opstart/afprøvning. 

Ønsker du at vente med at starte til næste sæsonstart, kan du udfylde vores sæsonstart-formular. Så vil vi kontakte dig via mail ca. 2 uger før opstart. Du kan også bare møde op ved sæsonstart.

Skriv dig op til sæsonstart

 

Her kan du se hvornår vi starter nye hold. Tilmelding til næste forløb sker via link øverst på denne side.

JANUAR : TYVSTART - din løbetræning i 2021, og bliv ekstra klar til vores sæsonstart medio marts/start april (Aflyst 2021)

APRIL : "KICK din løbestart" med 1900 Startup - Sæsonstart FORÅR start april

AUGUST :  "KICK din løbestart" med 1900 Startup - Sæsonstart EFTERÅR august

Bestil Startup træningstrøje

Kræver at du er logget på:

Begyndertræning i 3 niveauer

Vi træner på 3 hold, på hver sit niveau. Tempoet er meget moderat og nogenlunde ens på de 3 hold, ca. 7:30-8:00 min/km. Forskellen på hvert niveau ligger først og fremmest i hvor langt der løbes imellem hver gå-pause (løbepas af gangen) og hvor lang en distance der løbes/gåes ialt. Over tid øges først distancen og og senere længden på løbepas gradvist, til alle holdene kan løbe 5 km uden pause eller mere. Distancen øges ca. med 250 meter om ugen.

Ved sæsonstart startes der ud på følgende niveauer:

Niveau Distance Løbepas af gangen Tid ialt
1 2500 m 300-400 m ca. 25 min
2 4000 m ca. 500 m ca. 32-35 min
3 5000 m 800 m ca. 40-45 min

1900 Startup facebookgruppe

Gruppen er privat for medlemmer af 1900 Startup