1900 Startup

Startup træning inkl. nye TYVSTART hold foreløbig aflyst frem til og med 17. januar

Vi informerer løbemde per email, hjemmeside og facebook om hvornår og hvordan vi starter igen. Hjælp os alle og hindanden ved at holde ud og lad os få knækket kurven, så vi kan se frem mod et fantastisk løbeår.

TYVSTART - Holdet for dig der vil igang efter nytår, og være ekstra klar til vores sæsonstart medio marts.

Kan du ikke vente til vores 1900 Startup sæsonstart medio marts, så kan du allerede nu tilmelde dig vores TYVSTART hold, som starter op d. 11. januar 2021 kl. 18:00. Holdet er for dig der ikke kan vente til sæsonstart, og som gerne vil være godt forberedt når vi starter vores begyndertræning op i 3 begynder niveauer medio marts. Der er plads til 18 deltagere, som fordeles på 2 hold med 10 deltagere på hver inkl. træner. Vi tilbyder træning 2 gange om ugen. Mandag og onsdag kl. 18:00.
INTRO kampagne: Det koster 210 kr. at tilmelde sig som ny løber i vores opstartsforløb. Herefter får du ½ pris på medlemskab det første fulde kvartal, hvorefter du overgår til alm. medlemskab (420 kr./kvartalet, 300 kr for pensionister)

Startup er 1900's løbeskole

1900 Startup er klubbens begynderhold. Holdet er niveauopdelt (Hold 1, 3, og 3) og erstatter det tidligere "Løbeskolen". Det er et løbende tilbud med sæsonstart 2 gange årligt (marts og august) Ved sæsonstart startes der forfra på træningsprogrammer og deltagerne inddeles i niveauopdelte grupper. Umiddelbart efter nytår starter vi et forløb vi kalder "TYVSTART", hvor du kan "snyde" lidt og blive godt forberedt til sæsonstarten i marts,

Alle med motivation for at lære at løbe, eller starte op med løb igen efter en pause, kan være med. Du kan starte når du har lyst, men det er selvfølgelig en fordel at starte op inden eller ved sæsonstart. Efter hver sæson finder vi ud af om du er klar til at rykke et niveau op. Er du på øverste niveau, er du sikkert klar til at overgå til et af klubbens øvrige løbehold.

  • I vores Startup fællesskab finder du glæden ved løb og glæden ved at du kommer i god form og oplever hvad det betyder for dig personligt.
  • Vi står sammen og støtter hinanden. Vores favorit løbecitat er : "Great is the victory, but the friendship of all is greater."
  • Vi har fokus på at være en integreret del af løbeafdelingen, og at du kommer til at føle dig som en del af klubben.

Løbetræningen er en vekselvirkning mellem gang og løb, med mere og mere løb som planen skrider frem. Har du interesse for det, tilbyder vi også undervisning i løbeteknik. En god løbeteknik kan hjælpe dig til at undgå overbelastningsaskader og løbe med så lille en anstrengelse som mulig.

Sådan starter du op

  • Vi træner mandag og onsdag med start kl. 18:00.
  • Vi mødes ved "Velkommen" beachflag foran Aarhus Atletik og Løbeakademi (Marselisborghallen) på Havreballe Skovvej. OBS: Ved forsamlingsforbud på maks. 10 pesoner mødes vi foran statdion i området til højre for John Stampes plads.
  • Du kan bare møde op og spørge efter en Startup vært. OBS: Ved forsamlingsforbud på maks. 10 personer kræves der tilmelding til træning for at deltage.
  • Du er meget velkommen til at kontakte os i forvejen og lave en aftale om opstart/afprøvning. 

Ønsker du at vente med at starte til næste sæsonstart, kan du udfylde vores sæsonstart-formular. Så vil vi kontakte dig via mail ca. 2 uger før opstart.

Skriv dig op til sæsonstart

 

Her kan du se hvornår vi starter nye hold. Tilmelding til næste forløb sker via link øverst på denne side.

JANUAR : TYVSTART - din løbetræning i 2021, og bliv ekstra klar til vores sæsonstart medio marts

MARTS : "KICK din løbestart" med 1900 Startup - Sæsonstart FORÅR medio marts

AUGUST :  "KICK din løbestart" med 1900 Startup - Sæsonstart EFTERÅR august

Begyndertræning i 3 niveauer

Vi træner på 3 hold, på hver sit niveau. Tempoet er meget moderat og nogenlunde ens på de 3 hold, ca. 7:30-8:00 min/km. Forskellen på hvert niveau ligger først og fremmest i hvor langt der løbes imellem hver gå-pause (løbepas af gangen) og hvor lang en distance der løbes/gåes ialt. Over tid øges først distancen og og senere længden på løbepas gradvist, til alle holdene kan løbe 5 km uden pause eller mere. Distancen øges maksimalt med 200 meter om ugen.

Ved sæsonstart startes der ud på følgende niveauer:

Niveau Distance Løbepas af gangen Tid ialt
1 3000 m 300-400 m ca. 25 min
2 4000 m ca. 500 m ca. 32-35 min
3 5000 m 800 m ca. 40-45 min

Her kan du se status for de enkelte hold (niveauer), som det ser ud lige nu (med. okt 2020)

Niveau Distance Løbepas af gangen Tid ialt
1 5000 m ca. 500 m 45 -50 min.
2 6000 m ca. 500 m ca. 45-55 min
3 7000 m 800 m ca. 60 min

1900 Startup facebookgruppe

Gruppen er privat for medlemmer af 1900 Startup