Trail er et tilbud for alle medlemmer i Aarhus 1900 AL

Trailrunning er et tilbud til løbere som gerne vil dyrke løb på en anden måde end den traditionelle form, hvor man ofte løber på asfalt eller brede skovveje. Trailløb er ikke nær så belastende som de ensidige gentagne bevægelser, der er ved at løbe på hårdt underlag. Vi løber på skovveje, skovstier, på stranden og i terrænet. Træningen giver en fantastisk kontakt med naturen og vi løber i al slags vejr året rundt.

Vi træner tirsdag og torsdag aften året rundt. Lørdag træner vi om formiddagen. Tidspunktet for lørdag kan variere (se kalender her på siden).

Om vinteren løber vi tirsdag og torsdag aften med pandelamper. Se nærmere om træningen på vores Facebook side (Aarhus 1900 Trailrunners) og i kalenderen til venstre i menuen.

Ofte er vi 30 - 40 løbere til træning om torsdagen (lidt færre om tirsdagen). Vi løber i små grupper, hvor hastighed og dagsform afgør, hvilken gruppe man kan løbe i. Ofte skifter løberne lidt rundt i grupperne.

Valg af hold til TRAIL-træning:

OBS! I øjeblikket er den normale holdindeling med 2 hold tirsdag (svarende til hold 2 og 4) samt 4 hold om torsdagen sat i bero.

Mange spørger om, hvilken hastighed de enkelte trailhold løber med. Det afhænger meget af flere elementer. Løbes der i svært tilgængeligt terræn falder hastigheden, løbes der på meget tekniske spor falder hastigheden også. En træning kan sagtens indeholde mange forskellige elementer. Derfor har vi lavet nedenstående rettesnor for valg af hold. Man er velkommen til at prøve sig frem og skifte mellem holdene.

Hold 1: Løber du en 5 km på landevej på 6:00 min pr. km eller hurtigere passer hold 1 sikkert til dig.

Hold 2: Løber du en 5 km på landevej på 6:00 – 6:20 min pr. km passer hold 2 sikkert til dig.

Hold 3: Løber du en 5 km på landevej på 6:20 – 6:45 min pr. km passer hold 3 sikkert til dig.

Hold 4: Løber du en 5 km på landevej på ca. 7:00 min pr. km eller måske lidt mere passer hold 4 sikkert til dig.

Ved behov bliver der arrangeret begynderhold for nye trailløbere. For løbere der ikke er vant til at løbe med pandelampe, laver vi i løbet af efteråret et begynderhold.

Har du lyst til at præve trailløb, så konrakt Leif eller kom ud og prøv.

Hvor og Hvornår?

Vi træner tirsdage og torsdage kl. 18:00 fra Ørnereden. Lørdage løber vi lidt længere ture, som regel også fra Ørnereden (se opslag på FB eller i kalenderen er på siden).
Aften træningen er på 1 – 1,5 time. Der kan ikke siges noget præcist om, hvor langt vi løber, idet det er afhængigt af det terræn, vi løber i. Lørdagen løber vi ofte længere, men turene tilrettelægges så man kan afkorte.

I alle grupper løbes der med uddannede og erfarne trænere. Ingen løbere efterlades alenen i skoven.
Du er meget velkommen til at komme forbi og prøve at løbe en tur med os inden du melder dig ind i Aarhus 1900 AL. Du møder bare op og kontakter en af trænerne, som også vil hjælpe dig med at vælge gruppe.
Se også vores facebookgruppe her: Link til facebook gruppen Aarhus 1900 Trailrunners

Tilmelding til Aarhus 1900 Trailrunners

For eksisterende medlemmer af 1900 Atletik og Løb er Trailtilbuddet inkluderet i kontingentet.
Hvis du ikke allerede er medlem, så læs mere HER. Er du nyt medlem?
Du har så mulighed for at deltage i løbetræningen for motionister man-/ons-/lørdag, samt drage fordel af alle de andre tilbud, der er for løbere i 1900 AL. Det drejer sig bl.a. om uddannede trænere (både trail og motionsløb), sociale aktiviteter i Akademiet, tilskudsløb (til andre løb) og deltagelse i klubbens egne løb og øvrige tilbud.
BEMÆRK: Ved indmeldelse spørger vi efter betalingskortoplysninger.