Unik løbeevent i sommeren 2017 offentliggjort

24. maj 2016 22:03 , af Mikkel Larsen

Unik løbeevent i sommeren 2017 offentliggjort

Når Aarhus i 2017 er værter for EM i atletik for masters (EMACS), sluttes den store sportsevent af med en løbefolkefest for både EM deltagere og alle andre løbeglade danskere.

Aarhus 1900 og EMACS inviterer alle indenfor til AARHUS HALF MARATHON – et unikt løb med Europas bedste løbere.

EMACS er EM i atletik for Masters – atleter fra 35 år og ældre. Byen forventer omkring 7.000 udenlandske besøgende i stævneperioden fra den 27. juli til 6. august 2017. På sidste stævnedag skal europamestrene på halvmaraton kåres.

Og når vi spærrer byen af for superløberne, er det oplagt: Vi skal alle være med til en løbefest på ruten i Aarhus.

Med forbillede i VM i halvmaraton i København i 2014, bliver løbet den 6. august 2017 en unik og spændende løbeevent med plads til 10.000 løbere på startstregen foran CERES Park

Med vores seværdige rute gennem Aarhus midtby, vil vi vise alt det bedste af Aarhus til de mange deltagere - såvel danske som udenlandske. Løberne vil opleve en både spændende og hurtig tur gennem Aarhus, hvor vi fejrer det europæiske kulturhovedstadsår med et ”signatur-løb” med alt, hvad Aarhus står for.

Efter en spændende tur rundt i Aarhus’ gader, vil opløbet være på Strandvejen ved Tangkrogen, hvor der vil være en masser aktiviteter og underholdning.

Vi forventer at rigtig mange lokale løbere vil tage del i løbet, og dermed være med til at gøre det til en unik løbeevent – både for lokale løbere, og for deltagerne fra over 40 europæiske nationer, som vil gæste byen i forbindelse med EMACS. Et fantastisk internationalt strøg, vil medvirke til at skabe et farverigt og anerledes løb.

”Det er sjældent, at atletikkens internationale mesterskaber kommer til Danmark. Men i en tid, hvor aarhusiansk atletik virkelig er på fremmarch, er vi naturligvis glade for at kunne invitere alle til at deltage i verdens største idrætsaktivitet løb. Et europamesterskab for masters skaber gør noget helt særligt! Vi har ingen kvalifikationskrav, og alle kan løbe med - kort sagt er vi en sport, som har transformeret passive tilskuere til aktive deltagere - for selv om det er et europamesterskab, er der plads til alle, og alle er velkomne.

Og sådan bør det også være, for naturligvis skal byens borgere have mulighed for at løbe med, når vi spærrer gader af denne dag. Derfor gentager vi successen fra VM halvmaraton i København 2014, hvor 27.000 løbere gjorde verdenseliten selskab. For EMACS er det vigtigt, at vores begivenhed er relevant for byens borgere, og det håber vi, at dette halvmaraton kan være med til at sikre” udtaler formand for Dansk Atletik Forbund, Karsten Munkvad.

”Vi ved at danskerne er vilde med at løbe, og at de sætter pris på spændende løbeoplevelser. Vi håber at rigtig mange har lyst til at være en del af EM-festen i Aarhus, og prioriterer denne unikke mulighed for deltagelse i en international løbeevent på hjemlig grund” udtaler løbsformand Leif-Henning Jensen fra Aarhus 1900.

”Med så mange udenlandske besøgende i byen i forbindelse med EMACS og Kulturhovedstaden i øvrigt, så glæder vi os til at tilbyde en seværdig og spændende rute i hjertet af Aarhus, som viser alt det bedste af vores fantastiske by frem. Jeg er sikker på, at både lokale og internationale løbere vil få en unik løbsoplevelse” udtaler EMACS projektleder, Mikkel Larsen.

Tilmeldingen åbner allerede den 26. maj 2016, og der forventes at blive udsolgt.

De første 3 måneder tilbydes en såkaldt ”Early Bird” pris, hvor det vil være muligt at købe startnummer til en nedsat pris på 295 kr.

Aarhus Half lancerer allerede nu løbets hjemmeside, hvor alle relevante informationer om løbet kan findes:  www.AARHUSHALF.dk.